Rijstkip

Rijstkip is het gerecht dat iedere Surinamer kent. Het smaakt bij nagenoeg alle Surinaamse eten.
Voor een kip met een bijzonder krachtige smaak kun je dit recept volgen.

Nodig:

  • een kip natuurlijk, of kippenpoten
  • een kleine ui
  • knoflook
  • laospoeder of verse laos
  • gemberpoeder of verse gember
  • goede ketjap (geen conimex)
  • maggiblokje
  • aji-no-moto of ve-tsin
  • spijsolie
Het is het lekkerste de schoongemaakte en in stukken gesneden kip eerst te bakken in de olie. Daarna gaan de uitjes, knoflook en kruiden bij. Als laatste de ketjap en het maggiblokje. Doe er nu een beetje water bij en laat de kip gaar worden.
Opdienen met... natuurlijk, rijst! en groente zoals kouseband of amsoi. Vergeet ook niet peper aan te bieden.

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen