Okersoep

Okersoep is geen voorafje, maar een complete maaltijd. Hij hoort dan ook gevuld te zijn. Een recept dat bewijst dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Benodigdheden:

  • Rundvlees: poulet, soepvlees of iets dergelijks
  • ½ ui
  • aji-no-moto of ve-tsin
  • okers
  • bouillontablet
  • soepselderij
Trek een krachtige soep van het vlees, de bouillontablet en de aji-no-moto. Het lekkerste is wanneer de soep een halve of hele dag trekt. Wie daarop niet kan of wil wachten, kan de hogedrukpan inzetten om snel klaar te zijn. De vleessmaak zit dan echter minder in de soep.
Snij de okers aan grote stukken. Okers die taai of zelfs houtig zijn weggooien. Laat de okers een uur meekoken. In de hogedrukpan gaat dat veel sneller en wordt de soep niet zo "snotterig". Voeg de soepselderij pas op het laatst toe. Maak de soep op smaak af met zout en/of een tweede bouillontablet.

Schep de soep op met een bergje rijst eronder en geef er peper bij. Geschikt zijn: sambal oelek of gemalen peper op azijn (zie peper), maar het is ook mogelijk de laatste minuten een pepertje in de soep te laten meekokenen die in het bord fijn te drukken. Als het maar héét is...

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen