Roti Kip

Van: Sylvia

Ingredienten:

  • Rotivellen (Zelf maken volgens dit recept of kant en klaar kopen, bijvoorbeeld het merk Warung Manis)
  • Zout, zwarte peper, masala kerrie
  • Knoflook
  • Uien
  • Eventueel een madam jeanet peper
  • Maggiblokje
  • Kip, schapenvlees of rundvlees
  • Groente: (kouseband) tomaten selderij of kool
  • Aardappels
  • Eventueel een hard gekookt ei
  • Peper
Roti opwarmen in de oven, kan ook in de magnetron maar dan moet je opletten dat je het niet te hoog zet want anders krijg je een krokante roti.

Vlees: kies wat je zelf lekker vindt: kip, kipfilet, schapenvlees of rundvlees.
Kruiden van het vlees: zout, zwarte peper, knoflook masala kerrie. (madam jeanet peper). Goed bakken en eventueel het vlees in kleinere stukken snijden en dan de masala kerrie erbij doen; ongeveer 3 theelepels.
Goed met het vlees laten meesudderen. Doe er dan vervolgens tomaten en uien bij en max. 2 maggiblokjes; niet meer, anders wordt het te zout.

Groente snijden (kouseband of kool), een maggiblokje en wat zwarte peper, de kool niet al te gaar laten worden

Aardappels: een stuk of 6; het ligt eraan voor hoeveel personen je maakt en hoe groot de aardappels zijn. Aardappels schillen en in vieren snijden, pan met een beetje olie, een maggiblokje er in en 2 theelepeltjes massala kerrie toevoegen dit mengen tussen de aardappels en gaar laten worden, af en toe een klein beetje water erbij doen. Regelmatig de aardappels omdraaien.

Sambal toevoegen naar smaak

Extra: een hard gekookt ei toevoegen bij het vlees als dit bijna klaar is

Eet smakelijk!

Sylvia

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen