Gevulde sopropoDe lekkerste gevulde buizen ter wereld...Benodigd: - sopropo
- gehakt
- een ui
- twee teentjes knoflook
- laospoeder
- gemberpoeder (djahe)
- aji-no-moto
- tomatenpuree of -ketchup
- bouillontablet
- suiker
- soepselderij
- spijsolie
Snij de sopropo in grote stukken van 10 centimeter dikte en hol ze uit. Bij sopropo moet je de buitenkant eten, niet het binnenste! Kneed het gehakt met de kruiden en een deel van de fijngesnipperde uit en knoflook. Vul de sopropo ermee. Als er nog gehakt over is, maak er dan kleine balletjes van.Bak de rest van de ui in een pan en de knoflook. Voeg de kruiden toe, de tomatenpuree en het bouillonblokje. Voeg een theelepeltje suiker toe en wat water. Doe de gevulde sopropo en eventueel de gehaktballen in de saus en laat deze gaar smoren. Op het laatst de selderij toevoegen. Opdienen met rijst, dat is smullen... Receptenindex
Reageren, vragen stellen
|
|