Kwie-Kwie met masala

Een heel eenvoudig recept om deze bijzondere vis klaar te maken. Op diezelfde manier kun je overigens ook heel lekker andere vissoorten klaarmaken, zoals tilapia, red snapper, anyumara of yarabaka.
  • Vier kwie-kwie-visjes
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Een eetlepel masala (Hindostaanse kerrie)
  • Een bouillontablet
Maak de vis schoon. Voor kwie-kwie betekent dit: verwijder vinnen, stekels en de "snor" en lippen. Van deze vis moet je niet het schubbenpantser verwijderen en de kop; de meeste mensen laten ook de ingewanden zitten.

Bak ui en knoflook, voeg water, masala en het bouillontablet toe en laat de vis er in gaar smoren*). Dat duurt bij kwie-kwie ongeveer 3 kwartier. Geef rijst en groente erbij.

*) Ik kreeg een suggestie van C. Mahabier (c.mahabier@dszh.nl) die suggereerde om de vis eerst in hete olie te bakken.

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen