Masusa rijst.Van: Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)Benodigdheden: Voor ongeveer vier kannen rijst.
Zoutvlees zet je ongeveer vijf minuten in gekookt water. Intussen snijd je de uien in snippertjes en de kip ontdoe je van het vel. Het zoutvlees snijd je dan ook in kleine stukjes, vervolgens bak je het in een beetje olie, vijf min. Daarna doe je de uien erbij en als die glanzend gebakken zijn doe je de stukjes kip erbij.( Indien de stukken kip groot zijn snijd je ze in kleinere stukken en indien je karbonaden gebruikt dan fileer je ze)Vervolgens doe je de tomatenpuree erbij. De massoes poeder en kokosmelk meng je samen met een beetje heet water en papje doe je dan in de pan kip. Op het laatst doe je de in grote stukken gesneden spitskool erbij met witte peper, en blokjes (2) of strooi aroma. Het geheel even laten sudderen en dan in de pan met vier kannen gewassen rijst doen met wat water (ongeveer vingerkootje)Dan de rijst zolas gebruikelijk laten koken. Tip: mocht de rijst na gekookt te zijn een beetje hard zijn dan een natte theedoek over de pot doen en deksel erop dan weer aanmaken de rijst gaat dan verder stomen. Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)
|