Kip met Cashewnoten.

Van: Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Benodigdheden:

  • 1 losgeklopte eiwit
  • 1 theelepel maïzena.
  • 1 eetlepel bouillon en 1 eetlepel sherry.
  • 5 eetlepels olie.
  • 1 groene paprika, 1 prei en ½ komkommer
  • 1 eetlepel ketjap manis sedang.
Bereiding:

een marinade maken van losgeklopte eiwit, bouillon, en eetlepel sherry.

Vervolgens de gewassen en in stukken gesneden kip in hete olie bakken dan uit de pan. In hetzelfde vet de in ringen gesneden prei en in stukken gesneden paprika en reepjes ½ komkommer ongeveer 1 minuut bakken. Hierna de marinade en de gebakken kip erbij met een beetje ketjap en maïzena. Geheel ongeveer 3 minuten sudderen en dan de cashewnoten erbij. Pan meteen van het vuur.

Serveren met witte rijst. ( geen groenten erbij want die zitten al in de kip)

Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen