Hindustaanse kip

Van: Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Benodigdheden:

  • 1 kg kipcarbonaden (laat ze even door de poelier in tweeën hakken)
  • 1 1/2 eetlepel massala (hindustaanse kerrie)
  • drie grote teentjes knoflook (fijn snijden)
  • Twee grote uien (grof snijden), een beetje zout of strooi aroma, en een blikje tomaten puree.
Bereiding:

De kip goed wassen en dan marineren met zout en witte peper. Daarna in hete olie even om en om bakken. Kip eruit, dan uien en knoflook bakken, vervolgens tomaten puree erin, en de massala en dan een kopje water, even sudderen (drie minuten) dan de kip erbij en sudderen op een zacht vuurtje ongeveer anderhalf uur. Zout of strooi aroma en witte peper naar smaak toevoegen.

na ongeveer een uur gesudderd te hebben nog wat blokjes aardappelen (ongeveer drie grote of vijf kleine aardappelen in blokjes snijden) erbij doen.

Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen