Orgeade (amandeldrank)

Van: Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Benodigdheden:

1/2 pond zoete amandelen,1 ons bittere amandelen,5 pond suiker en 11/2 l water.(de zoete amandelen kun je gepeld kopen) de bittere kun je een half uur in warm water doen dan zijn ze makkelijk te pellen.

Bereiding:

De amandelen met het water blenderen. Dit doe je telkens met kleine hoeveelheden water +/- een half liter. De geblenderde amandelen kun je dan in een dunne theedoek of een lapje ongebleekt katoen uitpersen. Hierna doe je de amandelen weer in de blender met de volgende hoeveelheid water. Het voorgaande herhaal je totdat je in de uitgeperste amandelen geen smaak meer hebt. Dan het uitgeperste sap in de pan waarin je reeds de suiker hebt overgeschonken. Het geheel moet je tweemaal opkoken. Let wel op: als het water opkookt direct je vuur op spaar zetten en als het weer zakt, vuur weer hoger en zodra het weer opkookt je vuur uit Tot de volgende dag laten staan mag helemaal geen druppel water meer in laten komen. Volgende dag met een droge lepel roeren en dan in zelfde droge theedoek zeven en in flessen gieten. BIJ GEBRUIK SIROOP OPLOSSEN MET WATER

Nico en Jane Eigenhuis (eigenhuis@bdu.uva.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen