Verse worstjes

Van: Jan Bruinen

Het is eigenlijk een indonesisch gerecht.

Benodigheden;

  • 1 pond verse worstjes
  • 2 middel grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 plakje gember
  • 2 blaadjes laos
  • 3 of 4 eetlepels sambal oelek
  • 1 bouillon blokje (rund vlees)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 glazen water
Bereiding:
In een wok of pan de olie verhitten hierin de fijngesneden uien fruiten tot het glazig begint te worde. De fijn gesneden knoflook de gember en laos toevoegen. Als de uien bruin beginnen te kleuren de worstjes die in stukjes van 2 a 3 cm dik gesneden is mee bakken. Het bouilon blokje er bij doen en ook de sambal. Op smaak brengen met een beetje ketjap. Goed door bakken tot de worstjes een kleurtje krijgen wate toevoegen zover dat de worstjes net niet helemaal in het sap liggen. 10 minuten op een zacht vuurtje inkoken laten. Serveren met rijst en komkommer.

Ik hoop dat het smaakt.

Jan Bruinen

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen