Magere varkenslappen of kipfilet

Van: Andwele D. Illes

Nodig:

  • 1 kilo magere varkenslappen of kipfilet
  • 2 eetlepels djinten (gemalen komijn)
  • 2 eetlepels djahe (gemberpoeder) of een flinke verse gember
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 1 kopje Borgoe rum of Vodka of Martini of 4 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 hele ui
  • 1 tomaat
  • ketjap of sojasaus
  • 1 blik santen (kokosmelk)
  • suiker
  • aromat
Meng de djinten, djahe, ketoembar knoflook en trassie in een ruime kom. Om de smaakstoffen goed te doen uitkomen wordt of 1 kopje alcohol toegevoegd (Borgoe, Vodka of Martini) of wordt van het mengsel een pasta gemaakt door de 4 eetlepels olie toe te voegen. Aan u de keus. Martini en vooral Borgoe genieten bij mij de voorkeur omdat ze zelf ook nog bijdragen aan de smaak. Het verdient de voorkeur om het varkensvlees of de kipfilet eerst dicht te schroeien door ze 5 minuten te laten bakken in wat olie. De mooie bruine kleur die men meestal verwacht bij dit soort gerechten wordt dan makkelijker verkregen.

Voeg als het vlees dichtgeschroeid is de uien en tomaten, gesneden natuurlijk, toe en laat mee bakken. Voeg het kruidenmengsel toe aan het vlees en laat goed meebakken.

Voeg een weinig ketjap of soja saus toe, voeg een half kopje water toe en laat het vlees gaarsudderen. Deksel op de pan!

Giet de santen over het vlees als het gaar is en laat 10 minuten meesudderen.

Maak de saus af met wat suiker en aromat.

Eet smakelijk! Andwele D. Illes

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen