Uitgebreide Surinaamse kip met tomaten

Van: Henry chu

Ingrediënten:

  • 3 kippebouten (groot)
  • olie
  • 1 plakje zoutvlees
  • 2 steeltjes soepselderij
  • 2 tomaten of 1x blikje tomaten puree
  • 2 maggiblokjes *)
  • kleine eetlepel Zout
  • Suiker
  • 3 Lontai balletjes (pimentkorrels)
  • 1 Laurierblad
  • 1 Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Madame Jeanette Peper
  • Water
*) gezien de opgegeven hoeveelheid zout worden hier ongetwijfeld de kleine maggiblokjes (van 1x1 cm) bedoeld - KK

Bereiding: Kippebouten goed wassen, zoutvlees ook....en de rest! Snij of kap de kippenbouten in delen. Snij het zoutvlees in kleine reepjes. Ook de ui in reepjes snijden Knoflook plat persen met een mes of in een vijzel. Tomaten snijden of een blikje tomaten puree openen. Soepgroente snijden. Verhit een grote pan, doe er wat olie erbij tot dat deze goed heet is Bak het zoutvlees, totdat deze wat gaar is, ca. 5 minuten. Haal het zoutvlees eruit en maak de pan even goed schoon, en doe er weer wat olie erin. Bak de kip, en doe er een beetje zout, lontai, laurierblad en 1 maggiblokje erin en bak tot dat de kip en beetje bruin is, ca. 5 minuten. Voeg het zoutvlees toe, doe de knoflook, tomaten of -puree en de Madame Jeanette erbij. Het pepertje niet laten stuk gaan. Voeg tevens water toe.

Kook dit even door. Doe de uien erin, nog wat zout en het andere maggiblokje en 1 lepel suiker.

Doe het deksel erop. Doordat de deksel dicht is komt er nog meer vocht vrij! Doorkoken gedurende 5-8 minuten onder af en toe roeren. Voeg op het laatst de soepselderij toe en laat nog 5 minuten doorkoken.

Variaties:

  • Bruine bonen erbij toevoegen is ook zeer lekker
  • Dit is ook lekker met Kwie-Kwie erbij. De Kwie-Kwie wel eerst goed schoonmaken en bakken.

Henry chu

Klik hier voor Receptenindex