Saoto Ajam (javaans)

Van: Angela Kalpoe-Sital

Ingredienten: (boullion)

  • 4 kippebouten
  • +/- 6 liter water
  • 20 pimentkorrels
  • 10 salamblaatjes
  • 3 stengels sereh
  • 5 takjes selderij
  • 3 stukken laos +/- 0,5 cm dik
  • 2 theelepels vetsin
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepen zwarte peper
  • 20 maggibouillon blokjes
Garnituur
  • Gekookte ei
  • gebakken uitjes
  • gebakken aardappelen (julien)
  • gebakken knoflook
  • gesneden selderij
  • gebakken vermicelli (rijste vermicelli)
  • gebakken kip
  • taugé
Ketjap sambal
  • 1kopje zoete ketjap
  • 1 kopje zoute ketjap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kentjur
  • 4 madam jeanette
Dit alles fijnmalen en mengen

Bereidingswijze:

Kip eerst goed wassen. Voeg bovengenoemde ingredienten in een pan en kook dit gedurende 2 uur. Haal daarna de kip eruit en bak dit bruin en krokant in olie. Vervolgens de gebakken kip pluizen en dit samen met bovengenoemde garnituur bij de soep gebruiken.

Voor mensen die van pittig houden, kunnen de ketjap sambal erbij doen.

Ik hoop dat u dit een goed recept vindt. Als ik dit klaar maak, dan krijg ik veel goede reacties.
Met vriendelijke groet,

Angela Kalpoe-Sital

Klik hier voor Receptenindex