Smoor van kip of rundvlees

Van: Inge Bindemann

Ingrediënten:

  • 2-3 uien evenveel knoflook
  • kip of vlees in stukjes gesneden
  • margarine of olie
  • 2 boullionblokjes
  • peper
  • 1/2 eetl. suiker
  • 1/2 theel. kruidnagel of 2 kruidnagels
  • scheut ketjap (sojasaus)
  • evt.3 aardappels in blokjes gesneden.
De in stukjes gesneden kip of vlees bruin braden in olie of margarine. Doe de klein gesneden uien en knoflook uit de pers erbij. Voeg hierna de ketjap, boullionblokjes, peper, suiker en kruidnagel toe. Laat alles heel even sudderen onder goed omroeren en voeg er daarna wat water erbij en eventueel de blokjes aardappels.

Laat alles op laag vuur met de deksel erop gaar sudderen.

Variatietip:

Laat hardgekookte eieren goed afkoelen en bak die in olie. Doe dit bij de smoor i.p.v. de aardappels.

Smakelijk!!

Inge Bindemann

Klik hier voor Receptenindex