Smoor van kip of rundvlees
Van: Inge Bindemann
Ingrediënten: -
2-3 uien evenveel knoflook
- kip of vlees in stukjes gesneden
- margarine of olie
- 2 boullionblokjes
- peper
- 1/2 eetl. suiker
- 1/2 theel. kruidnagel of 2 kruidnagels
- scheut ketjap (sojasaus)
- evt.3 aardappels in blokjes gesneden.
De in stukjes gesneden kip of vlees bruin braden in olie of margarine.
Doe de klein gesneden uien en knoflook uit de pers erbij.
Voeg hierna de ketjap, boullionblokjes, peper, suiker en kruidnagel toe. Laat
alles heel even sudderen onder goed omroeren en voeg
er daarna wat water erbij en eventueel de blokjes aardappels.
Laat alles op laag vuur met de deksel erop gaar sudderen.
Variatietip:
Laat hardgekookte eieren goed afkoelen en bak die in olie. Doe dit bij de smoor i.p.v. de aardappels.
Smakelijk!!
Inge Bindemann
Receptenindex
|
|