Pittige sambal van rauwe aardappel

Van: R. Jaggan

Ingrediënten:

  • aardappelen
  • madame jeanette
  • zout
  • zonnebloem-olie
  • mosterd-olie
  • chutney-masala
  • knoflook
bereiding: De aardappelen schillen, fijn raspen en goed wassen. Doe dit in een schone pot over. Maal de knoflook en madame jeanette fijn voeg deze toe. De chutney-masala naar smaak toevoegen. Verhit de zonnebloem-olie voeg deze toe. Doe er zout naar smaak bij.
Meng er als alles afgekoeld is een scheutje mosterd-olie bij.

N.B. Het is dus de bedoeling, dat de geraspte aardappel niet wordt gesmoord of gekookt. De olie dient voor het conserveren. Laat deze sambal tenminste een dag staan om op smaak te komen. Bewaren moet in de koelkast. Lekker bij masala kip en warme rijst of roti

Eet smakelijk!

R. Jaggan

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen