Roti-bijgerechten
Van: Carel Tetenburg
Ingrediënten (4 personen): -
- 2 kg kippenpoten in kleine stukjes
- 1 kg kouseband in stukjes van 4 a 5 cm
- 1 spitskool in kleine reepjes gesneden
- 4 hardgekookte eieren
- roti vellen
- 2 eetlepels massalkerrie
- 1 eetlepel sambal
- 5 teentjes knoflook
- 6-7 grote aardappelen
- twee eetlepels honing
Marineer de kip een uur in masala, sambal en knoflook. Bak de kip daarna lichtbruin, voeg wat water toe en en laat het vervolgens zachtjes gaar worden. Kook de aardappelen niet helemaal gaar in water met een theelepel masala.
Voeg tenslotte de honing toe en eventueel wat zout.
De spitskool stoven in een beetje boter. Laat de kool niet te gaar worden. Kook tevens de kouseband driekwart gaar.
Carel Tetenburg
Receptenindex
|
|