Pom 'Zeer royaal'

Van: Bernice. van den Heuvel

Om een echte pom te maken maken heb ik harde maiskip en zoutvlees nodig en uiteraard pomtayer. Zeer royaal dus niet de goedkoopste kwaliteit en dat druk ik steeds weer op het hart. Geen Hollandse zuinigheid!!!

Benodigheden:

  • 2 kg harde harde maiskip
  • 2 kg zoutvlees
  • Tomaten
  • Knoflook
  • Uien
  • Maggipeterselie
  • Maggi
  • Peper
  • Zout
  • Mais- of Zonnebloemolie
  • Boter.
  • Pomtayer 2 kilogram
  • Sinaasappelen
De maiskip kruiden en halfgaar bereiden. Kook het zoutvlees uit tot het halfgaar is en snij daarna in blokjes. Gebruik anderhalf kilo bij de pom; bewaar de rest voor de kouseband.

Vermeng de pomtayer met het sap van 2 à 3 sinaasappelen. Voeg ook maggipeterselie en 7 klontjes suiker toe.

Vet het bakblik in met roomboter. Vul dit met een laagje pomtayer, laagje kip, zoutvlees en jus, laagje pomtayer, laagje kip en zoutvlees, etc en ter afsluiting de bovenste laag met pomtayer en rest van de de jus.

Bak het in een voorverwarmde oven (matig warm) anderhalf tot 2 uur. Doe af en toe een beetje jus overheen.

Garneer met tomaat en maggipeterselie.

Bijgerechten:

  1. voorgekookte zoutvlees in blokjes met knoflook, uien, tomaat, adjinomoto, maggi, zout en zwarte of witte peper en kouseband.
  2. komkommer in azijn, jeneverbessen, kruidnagel, suiker, zout en madame jeanette.
  3. Pandanrijst.
Ik ben er overtuigd dat mijn pom u allen zal smaken.

Bernice. van den Heuvel

Klik hier voor Receptenindex