Pindasoep No. 4

Van: Danielle

Ingrediënten:

  • 2 liter bouillon
  • 1 1/2 pot pindakaas( naar keuze)
  • 3 a 4 kipfilets
  • evt. 200 gr. tauge
  • instant pindasaus(waar je pindasaus van kan maken.
  • smaakmakers zoals:
    • sambal
    • vloeibare zoetstof
    • zoete ketjap
    • honing
    • wat koffie (!)
Bereiding: Verwarm de bouillon en voeg de pindakaas toe.

Kook ondertussen de hele kipfilets in water tot ze gaar zijn. Voeg deze ook toe aan de soep, voeg de gewassen tauge toe en laat lekker een half uurtje tot een uurtje sudderen, maak op smaak met de bovengenoemde ingredienten. Om hem wat dikker te maken kun je een paar eetlepels van die instant-pindasaus uit van die kuipjes gebruiken. Heerlijk serveren met rijst en gebakken bananen! Smullen maar!

P.S. de volgende dag is ie eigenlijk nog lekkerder!

Opmerking van Koen Kamphuys (de sitebeheerder):
De taugeh zou ik zelf niet zo lang meekoken omdat die daardoor nogal slap wordt. De toevoeging van koffie als smaakmaker is heel spannend! Met mate gebruiken.

Danielle

Klik hier voor Receptenindex