Pindasoep met gehakt

Van: Jeanine Jager

Als je van pindasoep houdt, zoals ik, moet je dit recept ook eens proberen:

Gehakt rul bakken, een flinke ui fijngesneden meebakken, nadat de ui iets gebruind is een aantal teentjes knoflook toevoegen en even meebakken. Een pot pindakaas zacht laten smelten. Bouillon toevoegen totdat er een romige soep ontstaat.

Daarna twee handen vol schoongemaakte en doormidden gesneden spruitjes bij de soep doen. Het geheel zachtjes laten koken tot de spruitjes gaar zijn.

Ondertussen een paar eieren hard koken en in stukjes door de soep doen. Op het laatst een pakje tauge een paar minuten mee laten koken. De soep afmaken met kokosmelk, ketjap, zout, peper, een handvol pinda's en sambal naar smaak.

Ik heb geen hoeveelheden gegeven, omdat ik meestal op gevoel kook en niet precies weet hoeveel van alles erin gaat.

Eet smakelijk! Jeanine Jager

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen