Pinda sambal

Van: Ankie

Ingredienten:

  • 1kg pinda met vlies
  • 1kg bruine suiker
  • 10 stuks kentjor
  • 10 grote teentjes knoflook
  • 5 pepers
  • 1 stukje trasi (50gr)
  • 2 stukjes tamarinde (ontpitten)
  • olie
Benodigd keuekngereedschap:
  • houten stamper
Bereiding:

Bak de pinda's in olie. Let er wel op dat ze niet te bruin worden. Doe ze daarna in een schaal.

Bak de knoflook ook even bruin en stamp die samen met de rest van de kruiden.

Bak de kentjor licht bruin leg die ook in een schaal en bak dan de pepers. Bij het bakken van de pepers moet je even een deksel op de pan leggen, de pepers kunnen namelijk uiteen spatten. Leg de gebakken pepers dan ook bij de kentjor. Bak ook de trasi.

Stamp de pinda's zo fijn als het kan, leg die dan in een schaal. Daarna stamp je heel fijn de kentjor en voeg dan de pepers, trasi en tamarinde (ontpitten) erbij en stamp dit tot een papje. Voeg daarna de fijn gestampte pinda samen met de suiker aan toe tot alles goed verdeeld is.

Ankie

Klik hier voor Receptenindex