Moksi gruntu

Van: Henk Gooswit

Ingredienten:

  • kipfilet (bijvoorbeeld 1 kg) sperziebonen
  • kool
  • taugeh
  • maïs uit blik
  • mixed vegetables uit blik
  • ui
  • knoflook
  • soepselderij
  • verse tomaten
  • ketchup
  • zwarte peper
  • Maggiblokjes
  • suiker
  • zout
  • verse peper en olie om te bakken.
Bereiding:

Leg de kipfilet in met zout en zwarte peper. Bonen van draden ontdoen en dwarssnijden in stukjes van 1 cm. Snij de kool heel fijn evenals de soepselderij. Bak de Kipfilet in ruim olie nagenoeg gaar, niet te droog en snijd hem daarna in reepjes.

Fruit in een pan met nieuwe olie de uien en knoflook gaar en daarna de gesneden tomaten. Doe als de tomaten beginnen te smelten de reepjes kip erbij met ook een beetje ketchup en laat dit even doorbakken. Doe vervolgens de maïs en mixed vegetables en een beetje zwarte peper en suiker naar smaak erbij alsook de pepers. Vervolgens alle gesneden groenten; de taugeh gaat als laatst. Goed omroeren en afmaken met maggiblokjes en soepselderij. Opdienen met witte rijst.

Henk Gooswit

Klik hier voor Receptenindex