Masala

Van: Saya

Mijn geheim om masala-kip, masala-aardappelen. masala-eieren etc klaar te maken is het volgende: ik maak een pasta van masala met knoflook, ui en eventueel een stukje verse peper. voor een kilo kip of aardappelen heb je voor de masalapasta nodig:

  • 2 tot 3 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 2 eetlepels masala
  • eventueel verse peper van zaden ontdaan
Doe de gesnipperde knoflook, de ui en de verse peper in een vijzel. Doe er een beetje zout bij. Alles fijn stampen dan de masala toevoegen en goed mengen. Als het niet smeuig genoeg is, doe er dan een beetje water bij. Het geheel moet niet korrelig zijn maar ook niet te vochtig.

Als ik kip of een ander vleessoort klaarmaak, dan bak ik het vlees van tevoren in hete olie. Schep het vlees uit de pan. In het achtergebleven vet bak ik eerst een gesnipperd klein uitje (eventueel met een maggiblokje). Voeg als de ui glazig is geworden, de masalapasta toe. Heel even bakken en daarna het gebakken vlees erbij doen. Goed omscheppen en met deksel op de pan op matig vuur laten smoren. Is het vlees droog, doe er dan gekookt water bij. Eventueel gemalen zwarte peper toevoegen. Hoe langer je het vlees laat smoren, des te meer de masala kan intrekken in het vlees. Je kunt het vlees ook een dag eerder klaarmaken.

Saya

Klik hier voor Receptenindex