Surinaamse kipkerrie met bamiVan: Ruud LenosDit gerecht bevat diverse kant-en-klaar mixen, maar door de combinatie ervan met losse specerijen heeft de inzender er toch een origineel gerecht van gemaakt. Ingredienten :
Verhit 10 eetlepels olie in een wok, en roerbak de kipfilet 1 x 1 cm. Voeg de helft van het macaronipakket met de champignons die in dat pakket zitten toe. Doe er ook 6 eetlepels mix voor bami bij. Voeg als laatste de reeds gekookte mie toevoegen en roerbak alles nog 5 minuten op een laag vuur. Verhit 7 eetlepels olie verhitten en roerbak de kipfilet 2 x 2 cm gaar. Doe de kip daarna in een schaal. Bak Madamme Janette, knoflook, tomatenpuree, komijnzaad en ui in de overgebleven olie. Voeg nu de champignons en resterende macaronigroente toe en roerbak het geheel. Voeg de reeds gebakken kipfilet toe en de 8 eetlepels massala. Laat dit nog even meebakken. Doe er nu het pakje kokosroom of een fijngemaakt stuk van een blok santen en een kopje water bij, en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes op staan.
|