Chinese kip met groenten.

Ingezonden door Mikel Buissink. Nodig:
  • 3 el olie
  • 250 gram kipfilet, in reepjes
  • 250 gram sperziebonen in schuine stukken
  • 150 gram champignons
  • 1/2 dl kippenbouillon (tablet)
  • 2 el Chinese sojasaus
  • 2 tl citroensap
  • 1 el gembersiroop
  • zout en peper
  • 1 el maïzena
Olie verhitten en kip ca. 5 minuten roerbakken. Kip uit pan scheppen. In achtergebleven olie sperziebonen ca. 5 minuten roerbakken, champignons ca. 5 minuten meebakken. Bouillon, sojasaus, citroensap, gembersiroop, zout en peper erdoor roeren. Kip in pan terugleggen en alles goed doorwarmen. Maïzena losroeren met eetlepel water en het mengsel hiermee binden.
Bereiding: ca. 25 minuten.

Serveren met dunne mie of rijst noedels.

Mikel Buissink heeft ook zelf recepten online staan.

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen