Kip met tomaat en masala

Van: Anna Balk

IngrediŽnten (voor vier personen)

  • 2 Kilo kippenpoten
  • 4 grote uien of rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 madam Janet-peper
  • 6 flinke eetleppels masalakerry
  • 1 tomaat of een klein blikje tomatenpuree
  • een flinke scheut ketjap A
  • 3 blokjes kippenbouillon
Ontvel de kip en spoel ze schoon in zout water. Fep het vlees droog. Laat olie in de pan goed heet worden. Braad de kip even aan; ze hoeft niet bruin te zijn. Haal de kip daarna uit de pan.

Fruit de uien zachtjes, doe de knoflook erbij en de peper. Voeg de masala toe en roer het flink om. Los de bouillonblokjes op met ongeveer 350cc water en doe dat erbij. Voeg de tomaat of de puree toe en de ketjap. Doe er nu de kip weer bij en laat het geheel ongeveer 25 munuten sudderen.

Lekker met kousenband en gekookte aardappels.

Eet smakelijk

Anna Balk

Klik hier voor Receptenindex