Kip met paddestoelen (Toengkoe Kai; Kantonees)

Van: Tjoe Lily

Ingrediënten (4 personen):

  • 500 g kipfilet (deze in fijne stukjes snijden)
  • 200 g gedroogde paddestoelen (toko)
  • 4 lenteuitjes of bosuitjes (fijn snijden)
  • 1 ui (fijn snijden)
  • scheutje rum
  • sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • zout of maggi of aromat
  • 1 theelepel maizena

Bereiding.

Wel de paddestoelen een paar uren in warm water. Snij de steeltjes eraf en deel de paddestoel in 2 tot 4 stukken. Knijp het overtollig water eruit. Doe ze in een schaal.
Marineer de kipstukjes in de rum en soyasaus.

Doe in de wok wat olie bak de ui. Voeg de gemarineerde kip toe, en vervolgens de paddestoelen en tenslotte een glas water. Laat het geheel sudderen.

Als het vocht ingekookt is voegt u de suiker en het zout of de maggi of aromat toe. Los de maizena op in wat water en doe het bij de saus.

Laat het nog 10 minuten laten koken. Als de saus mooi dik is geworden is het klaar. Serveer in een schaal met de fijn gesneden bosuitjes of lenteui.

Opdienen met witte rijst.

Smakelijk eten!

Tjoe Lily

Klik hier voor Receptenindex