Surinaamse kip

Van: Christine Vrolijk- Meuleman

Onderstaand recept is van mijn moeder, een indiaans Surinaamse. Ik heb er goede herinneringen aan en maak het vaak. Mijn kinderen zijn er dol op. Ingrediënten:

  • 4 of 5 kipstukken
  • boter
  • kipkruiden
  • zoete ketjap
  • tomatenketchup
  • uien
  • gemberstroop
  • verse peterselie

Maak de kip goed schoon en snij ze in stukken. Doe in een grote braadpan boter en bak de kip op hoog vuur snel bruin en besprenkel het met kipkruiden.

Doe in de stoofpan boter, uien en doe de kip erbij. Voeg vervolgens zoete ketjap, tomatenketchup, gemberstroop en verse peterselie toe en meng alles een beetje door elkaar. Laat de kip tenminste 2 tot 2 1/2 uur stoven, totdat deze goed gaar is.

Serveer met rijst en kouseband of chinese gestoofde kool.

Als je kip overhebt, kun je het vlees van het bot afhalen en kleinsnijden om er een koude kipsalade van te maken maken door er mayonaise toe te voegen. Eventueel wat koude nieuwe aardappeltjes. Lekker voor de lunch!

eet smakelijk en hartelijke groeten

Christine Vrolijk- Meuleman

Klik hier voor Receptenindex

Christine Vrolijk- Meuleman