Keksi

Van: Jonathan

Ingredienten:

  • 10 eieren
  • 10 eetl. suiker
  • 11 eetl. bloem
  • 10 eetl. gesmolten boter
  • 1 eetl. vanille-essence, amandelessence of rum
  • suikermuisjes
  • l00 gr. rozijnen op alcohol (evt.).
Bereiding:

De eieren klutsen met de suiker en de essence (met voorkeur amandelessence) of rum (naar eigen smaak); Zet de mixer op de hoogste stand en dan nog lang doormixen *). Beweeg de bak of kom waarin het beslag gemixt niet te veel, anders 'valt' de cake, d.w.z dat de cake gaat inzakken. Het beslag moet toenemen in volume.

De bloem zeven en beetjes bij beetjes door het beslag roeren met een houten lepel (niet een metalen want als deze tegen de mixerpoten aankomt gaat de mixer stuk); dit ± 1 min doormixen. De gesmolten boter luchtig door de massa scheppen, dat nog 2 minuten doormixen op laagste stand. Daarna eventueel de rozijnen door het beslag roeren.

De massa in een ingevet bakblik gieten en onmiddellijk in de voorverwarmde oven schuiven (stand 2/3). De oven het eerste half uur niet openen!! De baktijd is 45 minuten. Als de cake is afgekoeld, lichtjes boter erop smeren en bestrooien met suikermuisjes.

*)De inzender geeft zelf 3 kwartier op maar dat lijkt me erg lang.

Opmerkingen: Wees heel voorzichtig met het beslag, om te voorkomen dat de cake valt (inzakt)! De cake moet mooi hoog blijven. Dit is grootmoeders recept!

Eet smakelijk

Jonathan

Klik hier voor Receptenindex