Kap kap agumeti

Van: Stephen G. Liauw-A-Joe

Ingredienten:

  • 1/2 kg speklap
  • 1/2/kg hamlap (1/2 om 1/2 gehakt mag ook)
  • 1 balletje tjien tjoi (gepekelde en gerolde boomschors)
  • stukje khopie (gedroogde manderijnenschil) tergrote van 4x4 cm
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 takjes selderie
  • 1 kippenei
  • zout naar smaak.
Bereiding:

Het tjien tjoi balletje eerst uit elkaar halen en een nachtje laten weken om het zout en te sterke smaak te verminderen. Hak het vlees fijn hakken of vermaal het. Je kunt ook gehakt gebruiken. Vermeng alle ingrediënten met elkaar en hak ze mee. Doe het hierna in een in een hittebestendige schaal of iets dergelijks. Doe een laagje water in een ruime pan, waar deze schaal in past. Het stomen kan nu beginnen en duurt ongeveer 3 kwartier tot een uur.

Opmerkingen: kan bij rijst gegeten worden maar smaakt ook lekker met een puntbroodje.

Stephen G. Liauw-A-Joe

Klik hier voor Receptenindex