Ikan tri met gemarineerd varkensvlees en gebakken chinese kool

Van: Eva Vroom

Ingredienten:

  • 300 gr. speklapjes
  • 1 pakje chinese ikan tri, gebakken
  • 1 chinese kool
  • 3 tomaten
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • boter of olie om in te bakken
  • flink mespunt 5 spice-kruiden, verkrijgbaar in toko
  • mespunt kentoembar
  • ketjap naar smaak
  • 1 klein madam janet of andere peper
  • peper en zout
  • een Indisch laurierblad (salam)
  • rijst
Bereiding:

maak uien en tomaten en knoflook schoon, maak er klein stukjes van en verdeel in drie porties. Snij de speklapjes in blokjes en doe het in een kom. Voeg een deel knoflook toe en wat gesnipperde ui, de ketjap, peper en zout, de ketoembar, de 5 spice-kruiden en het laurierblad. Alles goed mengen en uurtje laten trekken.

Bak het vlees in de boter of olie, voeg uien en tomaat toe. Voeg een half kopje water toe en laat nog even sudderen.

intussen de rijst koken, en als die gaar is, het vleesmengel er door scheppen. Week de ikan tri een minuut of 10, bak het in olie en voeg de ui en tomaat toe en de peper ontdaan van de zaadlijsten. Als het bruin is ook een half kopje water toevoegen en een mespunt suiker.

Snij de kool fijn was hem en laat hem uitlekken. Doe olie in de pan en bak de ui en tomaat. Doe dan de kool er in kleine porties bij tot het beetgaar en geslonken is. Voeg een klein scheutje ketjap toe.

Eet smakelijk Opmerkingen: dit is een bijzonder lekker gerecht, waarschijnlijk van moeder op dochter.

De ikan tri is niet aan te bevelen voor kinderen, de andere gerechten wel.

Eva Vroom

Klik hier voor Receptenindex