Hete kip

Van: Ria Theuws

Ingrediënten:

  • Kippepoten (drumsticks) 12-14 stuks
  • 2 blokken ajam pedis mix (bij de supermarkt ook wel verkocht in zakjes)
  • 1/2-1 madame jeanet. Een zeer scherpe peper. De scherpte neemt toe naarmate deze in kleinere stukjes gesneden wordt. (Wij gebruiken momenteel en 1/2 madame jeanet in tweeën gesneden)
  • Chinese poeder / vetsin (Toko)
  • Ketjap manis (zoet)
  • Blokje gember
  • Citroensap
  • Sambal manis en sambal trassi
  • 2 blikjes gepelde tomaten, of blokjes tomaten of natuurlijk verse tomaten.
  • 2 uien
  • knoflook
  • spaanse pepers (1 á 2)
Bereiding:

Overtollig vet van de kippenpoten verwijderen. Bak de poten in olie bruin. Haal ze uit de pan en maak in die pan de saus.

Verhit de olie en fruit hierin ui, knoflook, madame jeanet en pepers. Voeg toe: 1 eetlepel ketjap manis en 2 blokken / zakjes ajam pedis mix, tomaten, sambal manis, sambal trassi (ieder een theelepel). Het geheel doorroeren.

Voeg nu de kippenpoten toe. Doe er water bij totdat de kippenpoten onder staan. Voeg een blokje gember en vetsin / chinese poeder toe. Laat dit minimaal 2 uur op een laag vuur sudderen. De kip moet bijna van het bot afvallen.

Als je niet gewend bent aan scherp eten, neem dan in het begin niet teveel madame Jeanet. Door eerst een 1/2 madame jeanet te gebruiken in twee stukjes en uiteindelijke dit op te bouwen naar een hele in 8 stukjes heb je tijd om te wennen.

Ria Theuws

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen