Peperpot

Van: Hellen van Rabenswaay

Dit gerecht stamt uit de slaventijd. Ingrediënten:

  • Gedroogde sinaassappelschil
  • pond zoutvlees
  • pond ossestaart
  • pond knieschijf
  • pond schenkel
  • een grote rode peper
  • een kaneelstok- of pijpkaneel
  • kasripo (geen ketjap dit is echt een surinaams produkt dat in Suriname wel vergrijgbaar is. Of het in Nederland in Surinaamse toko's te krijgen is weet ik niet.
  • een beetje suiker
  • 2 of 3 sjalotjes
  • 3 stuks kruidnagels
Bereiding:

Zoutvlees even koken en uit het vocht nemen. Was alle vleessoorten en zet ze in een pan met een kop water op het vuur. Laat het koken tot het bijna gaar is. Voeg de de sinaasappelschil, de sjalotten, de kruidnagel en de pijpkaneel toe en laat het meekoken. Neem dan een beetje vocht van het vlees en los de kasripo op. Voeg de opgeloste kasripo bij het vlees. Doe ook het vocht van het zoutvlees erbij. Laat het nu verder koken tot het vlees goed gaar is. Bijna op het laatste moment de peper mee laten koken, indien men van heet hout de peper laten verpulveren voor een lekker effect. Eventueel een blokje of zout toevoegen. Deze bereiding heeft pakweg 2 uurtjes nodig, aangezien rundvlees tijd nodig heeft voor het gaar is. Geef er rijst, gekookte bananen en cassave of andere grondvruchten bij. Eet smakelijk.

Hellen van Rabenswaay

Klik hier voor Receptenindex