AlakondreVan: Hellen van
Rabenswaay
Heel gek maar dit recept is uit de lucht komen vallen.
Het heet Alakondre van alles en nog wat.
Je kunt het met verschillende soorten van vlees bereiden.
Neem bijvoorbeeld kippepootjes of kipfilet, varkensvlees, mag ook lam of geit zijn,
noem maar op.
-
1 kg kippe- en/of ander vlees
-
3 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 kopje drinkbouillon
- 2 el azijn
- 9 el ketjap
- 4 el ketchup
- 6 el buine suiker
-
1 el sambel
- 1 ons pindasatesaus liefst in droge vorm.
-
3 el olijfolie.
Snijd het vlees zo mogelijk in blokjes verhit de olie en bak het even bruin. Haal de kip uit de pan en fruit de uien en de knoflook in het overgebleven bakvet. Doe daar de drinkbouillon bij, voeg ketjap, azijn, basterdsuiker toe, roer alles door elkaar en voeg op het laatste de satesaus toe. Doe
de kip erin
en langzaam gaar sudderen; doe eventueel een kopje water bij.
Dit gerecht is heel erg lekker met rijst, kouseband, prinsesenboontjes, taugeh en alle soorten van chinese groenten.
Alleen moet men de groeten even in heet water wellen. Veel groetjes van
Hellen van Rabenswaay
Receptenindex
Reageren, vragen stellen
|
|