Pom nog van mijn grootmoeder

Van: Hellen van Rabenswaay (h.vanrabenswaay@chello.nl)
  • 1 kg pomtayer
  • 2 tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 5 maggiblokjes *)
  • 1 kg kip
  • 2 theepels zwarte peper
  • 1 bos selderij (soepgroenten)
  • 1 theelepel fijn gemaakte lontai (pimentkorrel)
  • 3 sinaasappels
  • 2 eetlepels suiker
Gezien de hoeveelheid neem ik aan dat hier die kleine kubusvormige bouillonblokjes van Maggi worden bedoeld (opmerking Koen Kamphuys)

De kip in stukjes snijden of hakken. De gesneden ui tomaten knoflook zwarte peper erbij voegen. Zet de pan op vuur het vuur en laat een klein beetje olie even heet worden. Doe de kip erin en laat hem opschrikken. Daarna de ketchup, maggiblokjes en de suiker toevoegen, een kopje water erbij en even laten sudderen.

De pomtayer even opkloppen met gesneden selderij, een beetje zwarte peper, geperste sinaasappel en suiker. Nadat de kip gestoofd is de saus van de kip in de tayer meekloppen tot een romige massa. Het bakblik niet invetten. Verdeel een laagje tayer over de bodem, daarover de kip verdeeld in het bakblik neerleggen en een laagje gesnipperde uien. Doe daar de overige tayer bovenop.

In een matige hete oven bakken, ongeveer een uur of anderhalf.

Eet smakelijk!

Hellen van Rabenswaay (h.vanrabenswaay@chello.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen