Gezien de hoeveelheid neem ik aan dat hier die kleine kubusvormige bouillonblokjes van Maggi worden bedoeld (opmerking Koen Kamphuys)
De kip in stukjes snijden of hakken.
De gesneden ui tomaten knoflook zwarte peper erbij voegen.
Zet de pan op vuur het vuur en laat een klein beetje olie even heet worden. Doe de kip erin en laat hem opschrikken. Daarna de ketchup, maggiblokjes en de suiker
toevoegen,
een kopje water erbij en even laten sudderen.
De pomtayer even opkloppen met gesneden selderij, een beetje zwarte peper,
geperste sinaasappel en
suiker. Nadat de kip gestoofd is de saus van de kip in de tayer meekloppen
tot een romige massa.
Het bakblik niet invetten. Verdeel een laagje tayer over de bodem, daarover de kip verdeeld in het bakblik
neerleggen en een laagje gesnipperde uien. Doe daar de overige tayer bovenop.
In
een matige hete oven bakken, ongeveer een uur of
anderhalf.
Eet smakelijk!
Hellen van Rabenswaay (h.vanrabenswaay@chello.nl)
Receptenindex
Reageren, vragen stellen