Kip van Hellen.

Van: Hellen van Rabenswaay (h.vanrabenswaay@chello.nl)

Een wat zout gerecht, maar erg lekker.

  • 1 kg kip of kippevleugels
  • 1 flinke ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels chinese fives spices-poeder
  • 1 stukje geraspte verse gember (ongeveer 1 eetlepels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kopje ketjap zoet
  • 3 eetlepels strorum of mariënburg rum
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels rozenstroop
  • 3 takjes soepgroenten (selderij)
  • 2 roosjes steranijs fruiten
  • eventueel 2 of 3 maggiblokjes*) of zout naar smaak.
Gezien de hoeveelheid neem ik aan dat hier die kleine kubusvormige bouillonblokjes van Maggi worden bedoeld (opmerking Koen Kamphuys)

Alle kruiden bij elkaar voegen. De kip schoon maken en in stukjes hakken of naar eigen idee marineren een half uur laten staan. Pan op vuur met een beetje olie even heet laten worden. De gemarineerde kip met alles er op en er aan in de pan doen, deksel erop en gaar laten stoven.

Dit gerecht kan ook in de oven zonder vet. De massa in een bakblik en in de oven laten suderen of stoven.

Hellen van Rabenswaay (h.vanrabenswaay@chello.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen