Stevige Surinaamse erwtensoep - mét sambal

Van: Bernice van den Heuvel

Voor een lekker en stevige Surinaamse erwtensoep heb je nodig:

  • 1 Pond Zoutvlees
  • 1 Pond gezouten varkensstaartjes
  • 1 Grote Knolselderij
  • 1 kg Spliterweten
  • 5 Varkenspoten
  • 5 Varkenshaxen
  • Ui
  • Knoflook
  • Maggiblokjes
  • Zout
  • Peper.
  • Madame Jeanette-pepertje
Kook het zoutvlees en de gezouten varkensstaartjes uit. Schep het schuim eraf. Houd een deel van het uitgekookte vlees apart voor de sambal.

Doe alle ingrediënten in een pan met ruim water en laat het 2 uur zachtjes laten doorkoken. Voeg 30 minuten voor einde een Madame Jeanette peper toe en laat het zachtjes meekoken voor de geur en smaak. Let er wel op dat het pepertje niet stuk gaat.

Maak een pittige sambal door knoflook, uien, tomaat, het apart gehouden zoutvlees en de varkensstaartjes, suiker, zout en witte peper en 10 madame jeanette pepers in olie bakken.

Serveer pandanrijst en deze sambal bij de erwtensoep.

Eet smakelijk.

Bernice van den Heuvel

Klik hier voor Receptenindex