Droge aardappelsambal

Van: Anne-Marie Karijo

Ingredienten:

  • 1 zakje aardappelfrites of zelf 1 pond aardappel schillen, grof raspen en in frituurvet droogbakken
  • 2 hete pepers zonder pit
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespuntje adjinomoto
  • 1 bouillonblokje
  • 1 vingerlengte laos
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel trasi
  • 2 eetlepels olie
Bereiding:

Giet de olie in een wadjan (wok) en laat heet worden. Bak de fijngesneden ui en knoflook bruin. Daarna in volgorde in de wok doen:

  • de platgeslagen laos
  • de fijngesneden pepers, trasi en de rest van de ingredienten
. Dit alles goed doorbakken en steeds omscheppen om aanbranden te voorkomen.

Doe het vuur uit en schep (heel snel) de droogggebakken aardappelfrites goed door de massa zodat deze aan alle stukjes frites blijven "plakken".

Belangrijk: Daarna niet afdekken, anders wordt de sambal slap. De sambal moet krokant blijven!!

Bewaren in een goed sluitende fles of voorraadbak (in de koeling).

Opmerkingen: Deze sambal is lekker bij een bordje rijst met kip en kouseband of kool. Hoort ook thuis bij een rijst-tafel!!

Anne-Marie Karijo

Klik hier voor Receptenindex