Djangan bening (Jav. groentensoep)

Van: Anne-Marie Karijo

Ingredienten: Diverse groenten per soort of gecombineerd:

  • kouseband
  • kool
  • fijne taughe
  • klaroen (grote of fijne)
  • in blokjes gesneden groene papaja
  • bita-wiri
en verder:
  • Zout
  • Bruine suiker
  • 1 ui
Bereiding:

Doe in een ruime pan 1 liter water met daarin 1 eetlepel zout en 2 eetlepels bruine suiker en 1 grote gesneden ui aan de kook. Zodra het water borrelt, de groenten erin doen en door laten koken tot de groente gaar is (ongeveer 10 minuten).

Klaar is de soep.

Opmerkingen: Als bijgerecht wordt geserveerd:

  • droog gebakken terie (gezouten kleine visjes) of bakkeljauw
  • en natuurlijk een theelepeltje sambal oelek, gemaakt van fijngeperste rode peper, uien, trasie, zout en tamarinde.
Eet smakelijk!

Anne-Marie Karijo

Klik hier voor Receptenindex