Broodtaart

Van: Saskia

Ingredienten:

  • 16 sneetjes brood
  • 1 liter melk
  • 8 eieren
  • 200 gr. boter (roomboter)
  • 200gr. suiker
  • vanille
  • rum
  • amandelen en rozijnen
Bereiding:

De 16 sneetjes brood van korst ontdoen, en in de melk laten weken. Laat 200 gr. boter smelten en in schenk deze in de massa. De amandelen in kleine stukjes snijden en toevoegen, evenals een lepeltje vanille en rum. Laat dit ongeveer 1 uur staan.
Roer de eieren met 200 gr suiker met een mixer. Doe er een lepeltje vanille in en meng totdat het romig en dik geworden is. Daarna de eierenmix overgieten in de massa met brood en boter en dan 1 minuut met de mixer roeren. Giet nu de massa over in een voorbeboterd bakblik.
De taart in de oven bakken totdat het een geelbruine kleur heeft.

Saskia

Klik hier voor Receptenindex