Gesmoorde kerryei met zachte broodjes

Van: Joy

Ingredienten:

  • 5 eieren
  • 2-3 kippenbouillon blokjes *)
  • 1 theelepel masala
  • 1 theelepel kerry poeder
  • 50 gram boter
  • 1 glas water
  • Zachte broodjes

*) Gezien het aantal worden hier de kleine maggiblokjes (ca. 1x1 cm) bedoeld.

Bereiding:

Eieren loskloppen, scheutje boter in koekenpan doen op laag vuur eieren aan beide kanten bruinbakken. Prak het ei na het bakken in stukjes en haal het van het vuur halen. Zet dezelfde pan op vuur terug met een kontje boter. Voeg na het smelten van de boter kerry en hindostaanse masala toe. Dit een beetje aanbakken en daarna direkt een glaasje water toevoegen. Deze heel kort miyoteren om smaakstoffen vrij te laten komen. Doe er kippenbouillion bij zodat deze mee oplost in het vocht. Laat dit heel kort in pan mee sudderen zodat er nog beetje vocht is. Doe de geprakte eieren in de pan. Schep ditheel goed om zodat het geheel goed gemengd is.

Vul hiermee zachte broodjes.

Joy

Klik hier voor Receptenindex