Boyo

Van:Lottie Boid (mboid@planet.nl)

Succes gegarandeerd. Lukt altijd en is overheerlijk. Zeer makkelijk, niets zelfs raspen enz.....

Ingredienten:

  • 4 eieren
  • 400 gr suiker
  • 250 gr geraspte kokos (droog, te koop in toko en/of tropische winkel)
  • 1 kg. geraspte, diepvries cassave
  • 1 liter halfvolle melk
  • 250 gr. roomboter
  • kaneel
  • rozijnen
  • amandelessense
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • mespunt zout
  • Suikermuisjes
Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. vet een ovenschaal of bakblik in (inhoud ongeveer 2,5 liter). Laat de cassave ontdooien. Smelt de roomboter (na de schaal te hebben ingevet) in een pannetje. Week de rozijnen.

Bereiding:

Mix de eieren met de suiker en (een deel van) de melk. Doe de mix in een ruime plastic bak. Doe daarbij, al roerend met een garde:

  • de rest van de melk
  • de kokos
  • de geraspte cassave
  • een mespuntje zout
  • kaneel (ongeveer een eetlepel)
  • vanillesuiker
  • amandelessence
  • (uitgelekte) rozijnen
  • de gesmolten boter (ongeveer 5 eetlepels achterhouden)
Doe het geheel in het ingevette bakblik of de ovenschaal. De rest van de boter hierover doen. In ongeveer 1.5 uur bakken. Daarna ter garnering bestrooien met "suikermuisjes".

Eet smakelijk,

Lottie Boid (mboid@planet.nl)

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen