Erny's boulangerVan: 40026@hetnet.nlMet neme of lene: 2 uien van circa 4 cm doorsnede en snijd deze in stukken die vervolgens in hete olijfolie gebakken worden in een ruime gietijzeren pan gedurende enkele minuten tot de ui begint te bruien. Hierbij wordt vervolgens 1 kipfilet die in blokkes van circa 1,5 cm is gesneden en in zoete ketjap gedurende 1 uur te marineren is gelegd bijgevoegd en gebakken gedurende circa 3 tot 4 minuten op hoog vuur. Het vuur vervolgens even temperen en de ui en kipfilet met een schuimspaan uit de pan verwijderen. De vlam van de pan vervolgens weer hoog zetten en de in stukken gesneden boulanger (aubergine) bakken in de achtergebleven olijfolie waaraan een half blokje santen dat van te voren in wat warm water is opgelost. Aan het geheel wordt ook nog een ruime eetlepel kerrie en twee theelepers komijn gevoegd. Het geheel onder voortdurend roeren laten garen. Als de boulanger bijna gaar is de kip en uien weer toevoegen en roeren tot het geheel weer door en door heet is geworden. De boulanger samen met zilvervliesrijst serveren. Smakelijk eten.
|