Kip en varkenskarbonade met daguyesi

Van: Ankie

Benodigheden:

  • 1 kg Kip en/of 1 kg schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote tomaat
  • 1 scheutje ketjap
  • 2 stukjes steranijs (fijn malen)
  • 10 stukjes Daguyesi (gedroogde padestoelen) bij de toko verkrijgbaar
  • 1/2 pakje moysmoys yesi (muizenoren, gedroogde padestoelen) bij de toko verkrijgbaar
  • 5 droge paddestoelen (bij de toko verkrijgbaar)
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • aromat of maggiblokje naar smaak
Bereiding:

Hak de kip en de schouderkarbonade in kleine stukjes. Leg het in met zwarte peper en zout laat het 10 min staan.

Doe de paddestoelen in een pan met kokend water en kook het een paar minuten. Laat het in het water staan tot dat ze afgekoeld zijn. Snij ze dan in stukjes.

Daarna bak je eerst je kip en karbonade een beetje licht bruin. Doe dan de fijn gesneden uien, tomaten, knoflook fijngemalen samen met de steranijs, aromat, ketjap, tomatenpuree en de stukjes padestoelen en bij en laat het 5 min. op een zacht vuurtje door bakken. Voeg er een beetje water aan toe en laat het verder sudderen tot het gaar is en er maar heel weinig saus over is.

Ankie

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen