Recept alla Wim

Van: Hendrik Jansen

Mijn zwager Wim Gummels uit Suriname heeft dit recept bedacht en noemt het Alla Wim.

Ingrediënten:

  • 1 pond kippenbouten
  • 1 pond varkens- of runderlappen
  • 1 pond saucijzenworstjes
  • 1 kg aardappelen
  • 1 blik doperwten
  • 1 flinke ui
  • 3 tenen knoflook
  • trassi
  • gemberpoeder
  • surinaamse ketjap
  • zoete ketjap
  • chinese poeder (ve-tsin)
  • maggi blokjes
Bak al het vlees en daarna de ui, knoflook en trassi. Voeg daarna de surinaamse en zoete ketjap chinese poeder en gemberpoeder toe roer het goed door elkaar. Voeg naar smaak maggiblokjes toe.

Kook intussen de aardappelen half gaar.

Plaats het vlees in een voorverwarmde oven plaatsen (stand 5, ongeveer 30 minuten. Haal het uit de oven, voeg de in vieren gesneden aardappelen toe en plaats het terug in de oven.

Als de aardappelen een beetje bruin worden de doperwten erbij doen. Laat deze ook even mee bakken.

Eet smakelijk!

Hendrik Jansen

Klik hier voor Receptenindex