Dhal volgens eigen interpretatie

Mijn vrouw en ik zijn geen van tweeën Hindostaans en hebben weinig kennis van de Hindostaanse keuken. Bij het proberen om Hindostaanse gerechten te maken ontstaat er nogal eens iets wat heel anders smaakt, soms ook erg lekker...

Eén van mislukte pogingen die toch iets goeds opleverden, was onze dhal.

  • 500 gram gele erwten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels masala
  • 1 eetlepel komijn
  • 3 tenen knoflook
  • een beetje olie
  • een bouillonblok
Week de erwten in water, zodat ze flink opzwellen. Kook de erwten met voldoende water gaar zodat het de dikte heeft van een dunne erwtensoep. Gebruik een vlamverdeler om te voorkomen dat het aanbrandt.

Snipper de ui en bak hem in de olie. Voeg op het laatst de kruiden en de knoflook toe en gelijk daarna de gekookte erwten. Roer het geheel goed door.

Dit gerecht kan het vlees in een maaltijd met rijst vervangen. Je kunt het echter ook combineren met kip of ander vlees.

Klik hier voor Receptenindex

Klik hier voor Reageren, vragen stellen