Cassoulet, de kant en klaar variant van BB&R

Het gebeurt niet zo vaak maar als we in Frankrijk verzeild raken duiken we altijd zo'n megasupermarkt in en slaan we er diverse lekkernijen in. Cassoulet is een Frans witte-bonengerecht met spek en worstjes, soms ook met eend, dat een smakelijke basis is voor een variant op de welbekende bruine bonen met rijst. Buiten Fankrijk ook te vinden bij de beter gesorteerde delicatessenzaak of on-line op www.frankrijkoptafel.nl. Ook in Frans-Guyana, naar het schijnt, goed verkrijgbaar.

voor 3-4 personen

  • 1 blik cassoulet
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • wat tomatenpuree of ketchup (alleen als het de cassouletvariant zonder tomatensaus is)
  • laos
  • gemberpoeder
  • 5-spice poeder
  • bouillonblokje
  • selderij
  • olie
Bak de uien en de knoflook in olie licht aan. Doe de kruiden erin, bak die heel kort mee, het blik cassoulet en een glas water. Als de cassoulet grijs van kleur is, d.w.z. zonder tomaten, doe er dan tomatenpuree bij. Niet dat het zonder niet lekker is, maar ik vind het er dan erg onsmakelijk uit zien. Voeg het bouillonblokje toe en de fijngesneden selderij en laat het geheel goed warm worden maar niet doorkoken.

Lekker met rijst en als je de hoeveelheid vlees in de blikken nog onvoldoende vindt, kip erbij.

Klik hier voor Receptenindex