Bami express

Dit gerecht maak ik nogal eens als ik erg weinig tijd heb.

Ingrediënten:

  • Snelkokende mie naar keuze
  • Verse groenten, naar keuze, wat beschikbaar is:
    • Paprika
    • Sperzieboontjes
    • Kouseband
    • Prei
    • Lente-uitjes
    • Kool
  • 200 gram kipfilet en/of wat gepelde garnalen en/of surimi-krabsticks
  • Trassi
  • Scheut ketjap
  • 1 bouillontablet
  • Laos- en gemberpoeder
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
Bereiding:

Schil en snij de ui en de knoflook. Snij ook de groenten in kleine stukjes en was ze. Snij de kipfilet in blokjes en bak ze in een wok of een wijde pan. Zet intussen eenpan water op het vuur voor de bami.

Doe de uien bij het blees en laat dat nog even bakken. Voeg laos en gember en trassi toe en dan de groenten en eventuele garnalen en/of surimi. Doe er de bouillontablet en de ketjap bij.

Inmiddels zal het water voor de mie koken. Kook deze volgens voorschrift en giet af. Voeg de mie toe aan de pan met vlees en groenten, en meng dit.

Klik hier voor Receptenindex